In Nederland is kamperen erg populair. De Campinghouders doen er in deze tijd alles aan om hun camping veilig te maken. Veel campinghouders in Nederland hebben hun camping coronaproof gemaakt. Veel campings zijn open en de sanitairgebouwen zijn open, mits er de mogelijkheid geboden wordt om voldoende afstand te houden en je chemische toilet te kunnen reinigen. Veel kampeerterreinen beschikken in Nederland over privé sanitair, dus dat zit wel goed. Wil je zelf met een goed gevoel naar de camping ga dan een sneltest online plannen. Via deze manier weet je of je besmet bent met het coronavirus of niet.  

Corona Maatregelen op de campings

De vereiste corona maatregelen worden door de campinghouders genomen en dan natuurlijk met inachtneming van de anderhalve meter regel.  Vooral wat betreft de hygiëne voor het sanitair en horecagelegenheden. Er zijn ruimere kampeerplekken, speciale looprichtingen bij de faciliteiten en er wordt vaker schoongemaakt. De regels zullen per camping wel wat verschillen. Echter de overheidsregels zijn leidend hierin. Wanneer je heen huisje, chalet of mobilehome hebt gehuurd met je uit een zelfde huishouden komen. Als je gezondheidsklachten hebt blijf dan thuis!

Mondkapje op de camping

Het dragen van een mondkapje op de camping is niet meer verplicht. Vind je het zelf prettiger om een mondkapje te dragen dan zijn de beschermende ffp2 maskers een goede optie om te dragen. Deze mondkapjes beschermen jou als je omgeving tegen micro-organisme die zich door de lucht bewegen. Een ffp2 masker is een medisch mondkapje. Het verschil met niet-medische mondkapjes vooral worden gedragen om de omgeving van de drager te beschermen. Bij een medisch mondkapje wordt de drager beschermd tegen ziektekiemen in de lucht. Deze worden onder meer in het ziekenhuis gebruikt om besmettingen te voorkomen. Zorg dat het masker goed aansluit bij de neus en het gezicht goed omsluit.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *